om Dingisarna

Figurer som skapar upptäckarglädje

Att upptäcka saker tillsammans med sina barn är bland det härligaste som finns. Att dessutom få vara ute i naturen och samtidigt få motion på köpet gör det hela ännu bättre. Frågan är bara hur detta ska gå till?

I början av 2020 märkte vi att det krävs otroligt lite för att tända gnistan och få igång ett barns fantasi, rörelseglädje och lust att upptäcka. Att måla stenar som figurer och placera ut dem med lagom långt mellanrum räcker för att få ett barn att rusa fram och med glädje ropa ”En Dingis! En Dingis!”. Utifrån formen på stenarna skapar vi karaktärer som väcker känslor hos barnen. Barnen hittar sina favoriter och helt plötsligt har de tagit sig runt i motionsspåret på 2km.

Dingisarna är ett initiativ framtaget av Emma och Marcus Björklund. Med två små barn och närheten till motionsspåret i Dingtuna utanför Västerås, blev idén snabbt verklighet. Att figurerna därför skulle kallas Dingisar gav sig snabbt.

Hjärtat hos Dingisarna ligger i att få barn och unga, familjer och äldre att komma ut och röra på sig. Att gå i ett motionsspår är alltid gratis och lika självklart ska det vara att få uppleva Dingisarna längs spåret.

Initiativet är en ideell verksamhet som inte tar in några sponsorer. För att bekosta material och verktyg som behövs för att underhålla Dingisarna, har vi skapat ett Dingisbingo som går att spela med sina barn för en blygsam slant. Vi säljer även då och då t-shirts, mössor & Dingistatueringar.. Överskott av denna försäljning går till välgörenhet.

Sedan starten har vi samlat in 25.000:- som gått til Barncancerfonden, Barndiabetesfonden, Hjärtebarnsfonden, Rädda Barnen och Organisationen Maskrosbarn. En sak är säker – Alla barn har rätt till ett upptäckaräventyr!

Dingisarna är ett registrerat varumärke sedan 2021