om Dingisarna

Figurer som skapar upptäckarglädje

Att upptäcka saker tillsammans med sina barn är bland det härligaste som finns. Att dessutom få vara ute i naturen och samtidigt få motion på köpet gör det hela ännu bättre. Frågan är bara hur detta ska gå till?

I början av 2020 märkte vi att det krävs otroligt lite för att tända gnistan och få igång ett barns fantasi, rörelseglädje och lust att upptäcka. Att måla stenar som figurer och placera ut dem med lagom långt mellanrum räcker för att få ett barn att rusa fram och med glädje ropa ”En Dingis! En Dingis!”. Utifrån formen på stenarna skapar vi karaktärer som väcker känslor hos barnen. Barnen hittar sina favoriter och helt plötsligt har de tagit sig runt i motionsspåret på 2km.

Dingisarna är ett initiativ framtaget av Emma Nilsson och Marcus Björklund. Med två små barn och närheten till motionsspåret i Dingtuna utanför Västerås, blev idén snabbt verklighet. Att figurerna därför skulle kallas Dingisar gav sig snabbt.

Hjärtat hos Dingisarna ligger i att få barn och unga, familjer och äldre att komma ut och röra på sig. Att gå i ett motionsspår är alltid gratis och lika självklart ska det vara att få uppleva Dingisarna längs spåret.

Initiativet är en ideell verksamhet som inte tar in några sponsorer. För att bekosta material och verktyg som behövs för att underhålla Dingisarna, har vi tagit fram t-shirts, mössor & tatueringar som går att köpa. Överskott av denna försäljning går till välgörenhet. Vi har valt att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi vet alla någon som drabbats av cancer och när det gäller barn känns det extra viktigt att ge allt stöd som vi kan.

Dingisarna är ett registrerat varumärke sedan 2021